Kérdőív
Kérjük segítse munkánkat az alábbi linken található kérdőív kitöltésével!
Köszönjük!
Cikkek
Dr. Krasznai Magdolna cikke az allergiáról, az arcüreg gyulladásról és a sóterápia jótékony hatásáról.
Dr. Simola Margit cikke a napozásról
Mikor forduljunk szemorvoshoz?
A méhnyak-rák okozója a legtöbb esetben a HPV vírus. Ahhoz, hogy védekezhessünk ellene, tudnunk kell, hogyan terjed.
Az allergiás betegek kivizsgálásának jelentősége Ma, amikor civilizációs ártalmakról beszélünk, óhatatlanul eszünkbe jut az allergia is.
2018-04-25 17:42:25

 

Az Ön területileg illetékes

betegjogi képviselője:

dr. Szedresi Alexandra

Telefonszáma: 06/20-4899-504

melyen elérhető  

 hétfőtől-csütörtökig 08:00 – 16:30 között, és                  pénteken  08:00 – 14:00 óra között

E-mail címe:   alexandra.szedresi@ijb.emmi.gov.hu

A JOGVÉDELMI KÉPVISELŐ AZ INTEGRÁLT JOGVÉDELMI SZOLGÁLAT (IJSZ) MUNKATÁRSA.

 

A JOGVÉDELMI KÉPVISELŐ AZ EGÉSZSÉGÜGYI INTÉZMÉNYTŐL FÜGGETLEN SZEMÉLY.

A fenti elérhetőségek sikertelensége esetén az IJSZ zöldszáma hívható: 06/80/620-055

On affairs of patients’ rights foreign language patients should contact the following phone number: +36/20/4899-614

 

2018-03-10 14:56:37
Egészségnap

NÉPSZERŰ VOLT A KERÜLETI EGÉSZSÉGNAP

Kocsis Máté: jelentősen nőtt a józsefvárosiak egészségbiztonsága

2018. február 24. szombat

Egészségnapot rendeztek szombaton a Józsefvárosi Szent Kozma Egészségügyi Központban, amelyen a szakrendelő teljes palettájával – tizennégy szűréssel – és egyéb kiegészítő programokkal várták a kerületi lakosokat. Az Egészségnap keretében 120 millió forint értékben egészségügyi készülékeket is átadtak, amelynek kapcsán a Józsefvárosban élők egészségbiztonságának növekedését hangsúlyozta Kocsis Máté polgármester.

Tizennégy különböző szűréssel várták február 24-én a kerületi lakosokat a szakrendelőben megrendezett Józsefvárosi Egészségnapon. Többek között cukorbetegség-szűrésre, látásvizsgálatra, vérnyomásmérésre, anyajegyvizsgálatra, szájüregi szűrésre, szív- és érrendszeri problémák vizsgálatára is volt lehetőségük az egészségük megőrzése iránt tenni vágyóknak.

Emellett egyéb kiegészítő szolgáltatások – például gyógytorna, masszázs, védőnői tanácsadás is szerepelt a kibővített szűrőszombat kínálatában, valamint önkéntes véradást is szerveztek. A szűrések iránt nagy volt az érdeklődés, sokan, kihasználva a lehetőséget, a legtöbb vizsgálatot végigjárták.

A gyermekükkel érkezőket a Turay Ida Színház művészei várták: a hetedik emeletet színházzá varázsolták, ahol interaktív foglalkozáson vehettek részt a kisebbek.

A Józsefvárosi Egészségnapon hivatalosan átadták a Szent Kozma Központ három új eszközét is, amelyek mostantól a megelőzést és a gyógyítást segítik: egy mammográfiai, egy ultrahang- és egy röntgenkészüléket.

Sajtótájékoztatóján Kocsis Máté polgármester hangsúlyozta: Józsefvárosban az elmúlt három évben csaknem hárommilliárd forintot fordítottak az egészségügy fejlesztésére. Kifejtette: idén befejezik valamennyi háziorvosi rendelő korszerűsítését, 2015-ben másfél milliárd forintból megújult az Egészségnapnak otthont adót szakrendelő, ősszel megnyílt a kerület első mentőállomása, és elindították a többletjuttatásokat biztosító háziorvosi életpályamodellt is az orvosok megtartása és a kerületbe vonzása érdekében. A polgármester kiemelte azt is, hogy évek óta havi egy alkalommal ingyenes szűrőszombatokat biztosít az önkormányzat, amelyek lehetőséget adnak a józsefvárosi polgároknak arra, hogy gondoskodjanak a saját egészségükről, illetve olyan többletszolgáltatásokhoz jussanak, amelyekre a hétköznapokban nem mindig van mód.  

„Amikor arról beszélnek, hogy Józsefváros egyre biztonságosabb, az már nemcsak a közbiztonságot, hanem az egészségbiztonságot is jelenti” – szögezte le Kocsis Máté, majd hozzátette: ennek keretében valósult meg az új eszközök a beszerzése és átadása. Mint elmondta, az új készülékek nemcsak a dolgozók munkáját segítik, hanem a józsefvárosiak egészségbiztonságát is jobban garantálják. „Arra biztatjuk a kerületi lakosokat, hogy mindinkább vegyék igénybe ezeket a lehetőségeket” – fogalmazott. Végezetül megköszönte a szakrendelő munkatársainak munkáját, és megemlítette, hogy a józsefvárosiak részéről rengeteg pozitív visszajelzés érkezik, és az itt élők egy szervezett, jó eszközparkkal rendelkező intézményben figyelhetnek a saját egészségükre. 

Horváth Szilárd, a Szent Kozma Egészségügyi Központ főigazgatója arról számolt be, hogy az intézmény évi 300 ezer orvos-beteg találkozója megköveteli a folyamatos eszközfejlesztést ahhoz, hogy a legmagasabb színvonalon tudjanak ellátni mindenkit. Ennek egyik nagy lépése valósult meg most. 

Az új eszközökről szólva ismertette, hogy a mammográfiás készülék a digitális funkcióval pontosabbá és gyorsabbá teszi a diagnosztikát. Ezt kiegészíti a multifunkcionális ultrahang, amely egy olyan vizsgálófejjel is rendelkezik, ami speciálisan az emlő vizsgálatára alkalmas, illetve úgynevezett tűbiopsziás vizsgálatok elvégzésére is lehetőséget ad. Az új röntgenkészülék pedig az emberi test átvilágítására is használható. Horváth Szilárd kiemelte: az eszközöknek köszönhetően számos esetben nem kell fekvőintézményekbe irányítani a pácienseket.

Az Egészségnap kapcsán a főigazgató elmondta: 14 szűrést folytatnak le kollégáival. A már több éve az önkormányzat támogatásával megvalósuló szűrőprogramok nagy népszerűségnek örvendenek a lakosok körében, ezen a napon is nagy az érdeklődés a különböző szűrésekre – hangsúlyozta Horváth Szilárd.

Fotó: Baranyai Attila/Józsefváros újság

www.jozsefvaros.hu

 

2017-04-24 13:02:04

TÁJÉKOZTATÓ

Tájékoztatjuk kedves betegeinket, hogy a vezetői engedélyhez szükséges alkalmassági vizsgálatok elvégzését a lejárat előtt 3 hónappal szíveskedjenek megindítani, tekintettel arra, hogy egyes szakrendeléseken, - így a kardiológián és a szemészeten - hosszabb várakozási időre kell számítani.

A vizsgálatok a háziorvostól kapott beutaló alapján, térítési díj ellenében (térítési díj szabályzatban meghatározott összeg) végezhetőek el.

A szemészeti vizsgálat 3.500 Ft

A kardiológiai (EKG) vizsgálat 2.000 Ft

Laboratóriumi vizsgálat esetén a CentrumLab által meghatározott összeg.

 

Időpont egyeztetés a betegirányítón keresztül telefonon vagy személyesen történhet.

2016-11-30 10:23:50

Tisztelt Betegeink!

 A födszinti betegirányítóban Tb kártya, lakcím kártya, személyi igazolvány bemutatása kötelező!

Kérjük Önöket, hogy minden orvossal való találkozás előtt 

-vizsgálat, recept felírás, eredmény kiadás, kezelés, kötözés-

jelentkezzenek be!

Ahová szükséges beutaló, kérjük azt is hozzák magukkal!

Köszönjük!

 

2016-11-30 09:44:16

Tisztelt Betegeink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a nőgyógyászati szakrendelésünkön pillanatnyilag a területen kívüli betegek ellátását nem tudjuk vállalni!

 

Megértésüket köszönjük!

2016-01-15 09:17:10

Józsefvárosi Szent Kozma Egészségügyi Központ tájékoztatója

 

Tájékoztatjuk Kedves Betegeinket, hogy hosszú hónapok után Szakrendelőnk immár megújulva, megszépülve áll betegeink szolgálatára, egyben ismételten köszönjük türelmüket!

Az eltelt közel egy év mindannyiunk számára embert próbáló időszak volt.  Most viszont az új, korszerű és elegáns dolgokhoz kell hozzászoknunk.  Folyamatosan kerül bevezetésre egy sorszámosztó-betegirányító automata rendszer, melyet csak az időponttal rendelkező betegek vehetnek igénybe, és melynek segítségével a földszinti betegfelvétel folyamata felgyorsul, rövidülnek a várakozó sorok, csökken a bejelentkezésre fordított idő.         

FONTOS! Az automatát csak akkor használhatjuk, ha aznapra van időpontunk! Ellenkező esetben az automata továbbirányít a recepciós ablakhoz ahol kapunk segítséget. Az automata önállóan is használható, de kezdetben egy segítő is áll majd a rendelkezésünkre.

Az automatát 2016 februárig, csak a laborba érkező betegek használhatják! Más szakrendelések folyamatosan csatlakoznak a rendszerhez, melynek idejéről helyben tájékozódhatnak a betegek!

Az érintőképernyős automata használatának lépései:

1.)    Az automata felkér minket, hogy válasszunk nyelvet (Magyar, Angol, Német)

2.)    második lépésként arra kell válaszolni, hogy van e aznapra időpontunk, majd a tovább gomb érintésével a Taj-számot fogja kérni a gép,

3.)    Ekkor kell a Taj-számunkat megadni, figyelve a pontos és hibátlan beírásra,

4.)    következik a Szakrendelés kiválasztása, ahová az aznapi időpontunk szól, /még csak labor!/

5.)    OK gomb érintését követően, a kinyomtatott sorszámot el kell venni!

A földszinten a két lift között található tájékoztató táblán megnézhetjük, hogy melyik emeleten van az általunk keresett szakrendelés. FIGYELEM!  Az alább felsorolt változások minden szakrendelőbe érkező beteget érintenek:

-        CSAK SORSZÁMMAL lehet január 18-tól a LABORATÓRIUMBA felmenni, azt igénybe venni!

-        A SORON KÍVÜL, ill. előjegyzés nélkül érkező, illetve sürgős jelzéssel ellátott beutalóval rendelkező betegeknek a földszinti recepciós pultnál kell bejelentkeznie!

Ami eddig másképp volt (ezért most el kell olvasni!):

A LABORATÓRIUMBA érkező betegnek is a földszinti automatából, vagy, a recepciós munkatárstól kell sorszámot kérni! A kapott sorszámmal fel kell menni a 2. emeletre a Laboratórium elé, ott helyet foglalni és megvárni, míg a laboratórium betegfelvételi ablakához szólítják!  

Kérjük, hogy csak az időpontjának megfelelő időpontban vegye igénybe a laboratórium szolgáltatásait, ellenkező esetben hosszú várakozásra számíthat!                                                                  

Minden építő jellegű észrevételt, kritikát örömmel fogadunk, ha megosztja velünk!

Törekvéseink az Ön megelégedését és mielőbbi teljes felgyógyulását hivatott szolgálni!

                                                   Köszönjük, hogy gyógyulásához minket választott!                    Vezetőség

2015-07-15 10:14:31
Auróra utcai szakrendelő Emelet  Mellék Közvetlen szám
 Addiktológia VIII. Korányi Sándor u. 3/a   061-333-7947                    központ: 061-323-2500
Külső porta Udvar 196 061-790-4696
Műszak Alagsor 148 06/20/934-3314
Takarítók Alagsor 176 061-790-4676
Raktár (Judit) Alagsor 163 061-790-4663
Védőnők Alagsor 186 061-790-4686
Amplifon Földszint   061/210-1153
Őrző-védő szolgálat Földszint 110 06/20/250-5246
Dr. Székely -  Dr. Bartos gyerekrendelő Földszint 185 061-790-4685
Gyógyszetrár Földszint 181 061790-4681
      061/210-2880
Belső porta Földszint 120 061-790-4620
Dr. Kémenes  gyerekrendelő Földszint 188 061-790-4688
Védőnői szolgálat Földszint 186 061-790-4686
Gyermek-tanácsadás Földszint 180 061-790-4680
Terhesgondozó Földszint 187 061-790-4687
Gyógyszertár Földszint 181 061-210-2880
      061-790-4681
Betegirányító, előjegyzés Földszint 220,221,222,
223,225
061-790-4720
Telefonközpont száma I. em. 100 061-790-4600
Foglalkozás-egészségügy I. em.  114 061-790-4614
Kardiológia, EKG I. em 169, 102 061-790-4669
Diabetológia I. em 168 061-790-4668
Ideggyógyászat I. em 145 061-790-4645
Tüdőszűrő I. em 239 061-790-4739
Tüdőgondozó I. em. 236 061-790-4736
Felvételi iroda I. em. 235 061-790-4735
Dr. Kovács László I. em. 231 061-790-4731
Dr. Berzai Eszter I. em. 232 061-790-4732
Dr. Szilágyi Magdolna I. em. 233 061-790-4733
Dr. AjtayZsófia I. em. 234 061-790-4734
Dr. Kenyeres, Dr. Földes II. em 167 061-790-4667
Dr. Fonó, Dr. Zalaba II. em 170 061-790-4670
Dr. Todenbier, Dr. Rőth II. em 171 061-790-4671
Dr. Tárász, Dr. Révész II.em 173 061-790-4673
Dr. Fodor, Dr. Mózer II. em 175 061-790-4675
Dr. Menyhárt, Dr. Göbl II. em 177 061-790-4677
Laboratórium II. em 150  061-790-4650
Reumatológia III. em 119, 121, 122, 130 061-790-4619
061-790-4621
061-790-4622
061-790-4630
Masszázs III. em 160 061-790-4660
Fizikoterápia III. em 124 061-790-4624
Infúziós kezelő III. em 132 061-790-4632
Lézerterápia III. em. 123 061-790-4623
Gyógytorna III.em. 140, 161 061-790-4640,                      061-790-4661
Urológia IV. em  154 061-790-4654
061-790-4754
Nőgyógyászat IV. em  172,155 061-790-4655
061-790-4672
Ultrahang, RTG, Mammográfia IV. em 149 061-790-4649
Ortopédia V. em 144 061-790-4644
Műtő V. em 141 061-790-4641
Sebészet V. em 139, 142 061-790-4639                       061-790-4642
Gasztroenterológia V. em 143 061-790-4643
Onkológia V. em 139 061-790-4639
Fül-orr-gégészet V. em 164, 166 061-790-4664
      061-790-4666
Allergológia V. em 101 061-790-4101
Szemészet VI. em 157,159 061-790-4657
061-790-4659
Bőrgyógyászat VI. em 125, 127, 131 061-790-4625
061-790-4627
061-790-4631
Nemibeteg gondozó VI. em 129 061-790-4629
Pszichiátria VI. em. 134 061-790-4634
Gazdasági igazgató VII. em 112 061-790-4612
Gazdasági igazgató titkárság VII. em 113 061-790-4613
Pénzügyi osztályvezető VII. em 103 061-790-4603
Pénzügyi osztály VII. em  118 061-790-4618
Gondnokság VII.em 117 061-790-4617
Anyaggazdálkodás VII.em 111 061-790-4611
Humánpolitikai osztály VII.em 182, 217 061-790-4682
Humánpolitikai osztályvezető VII. em 115 061-790-4615
Döntéselőkészítő és Informatikai osztályvezető VII. em 191 061-790-4691
Informatika VII. em 199, 198  061-790-4699
Főigazgatóság VII. em 106, 116 061-790-4606
061-790-4616
Intézetvezető főnővér VII. em 194 061-790-4694
Munka és Tűzvédelem VII. em 195 061-790-4695
letöltöm- Telefonszámok
2012-07-05 10:05:21

Kórképek és települések szerint kikereshető, hol kaphatjuk meg a szakszerű ellátást.

Minden egyes településre és minden egyes kórképre megvan, hol kaphatja meg a beteg a szakszerű ellátást.

A http://tek2012.gyemszi.hu  honlapon lakóhely, kórház és orvosszakma alapján magunk is kikereshetjük ezt.

2012-01-03 07:57:44
Tilos a dohányzás!

Nemdohányzók védelme – jelentős változásokat hoz a törvény módosítása 2012. január 1-jétől

"2012. január 1-jétől kell alkalmazni a nemdohányzók védelméről és a dohánytermékek fogyasztásának, forgalmazásnak egyes szabályairól szóló 1999. évi XLII. törvényt módosított formájában.
A törvény módosítás alapvető célja a lakosság fokozottabb védelme a dohányzás egészségkárosító hatásaival szemben, így a legtöbb változást a dohánytermékek fogyasztásának korlátozása terén hozza.
A dohányzással összefüggő tilalmak, korlátozások megszegése esetén továbbra is 20 000 Ft-tól
50 000 Ft-ig terjedő egészségvédelmi bírság szabható ki, azonban a helyszínen kiszabható bírság összege 20 000 Ft-ról 30 000 Ft-ra emelkedik."

Ennek megfelelően a Józsefvárosi Egészségügyi Szolgálat területén (az épületben és a zöld kerítésen belül is) a dohányzás TILOS!

Kérjük tisztelt betegeinket és dolgozóinkat egyaránt, hogy a nem dohányzók védelmére hozott törvényt tartsák be!

Köszönjük!

2011-12-01 12:21:31

Tisztelt Betegeink!

Előjegyzésre, beutalóval várjuk Önöket "Fejfájás" szakrendelésünkön minden
kedden 10-13 óráig és
csütörtökön 14-17 óráig.

Előjegyzés kérhető a 459-3800/145 melléken.

Beutalót a háziorvos, ill. más szakrendelések is adhatnak.

Copyright 2011 - All Rights Reserved - www.jeszrend.hu
Készítette: GreenFish